El sector d’entitats del tercer sector i de l’economia social de la salut mental i les addiccions de Catalunya hem denunciat greus mancances durant aquests darrers dotze mesos de pandèmia.

Mitjançant Fòrum Salut Mental i Addiccions, la Federació Catalana de Drogodependència i la Coordinadora de comunitats terapèutiques de pisos de reinserció i centres de Dia de drogodependents de Catalunya hem manifestat mitjançant un comunicat el retard de dos mesos en la vacunació d’una part del seu personal sanitari, tot i ser col·lectius prioritaris de la fase 1 del protocol de vacunació.

Tot i això, no és l’única situació de desigualtat i menysteniment viscuda en aquesta època de la pandèmia. Durant els primers mesos, les comunitats terapèutiques d’addiccions i els serveis de suport residencial hem passat setmanes per rebre i, fins i tot, demanar Equips de Protecció Individual (EPIs).

El col·lectiu comunitari de salut mental i addiccions ens hem unit per demanar així que es vacuni el més aviat possible a tot el personal sanitari que treballa a primera línia i forma part de la xarxa d’utilització públic.

Pots llegir la nota de premsa aquí