La Marató, el programa solidari que TV3 i Catalunya Ràdio celebra anualment, es durà a terme el proper diumenge 19 de desembre i estarà dedicat a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

A Grup ATRA aquesta Marató per la salut mental ens toca molt de prop. Per això, hem organitzat una sèrie d’activitats i emmarcat iniciatives amb motiu de la Marató de TV3.

D’una banda, des del Club Social Garraf participarem al mercat de Nadal i Reis que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú el dia 18 de desembre. De 10 h a 14 h les persones usuàries del Taller Reciclar-te i l’equip de professionals del Club Social Garraf, estaran a la Rambla Principal (cantonada amb el carrer de l’Almirall Colom) compartint els treballs artesanals que confeccionen al taller. El taller Reciclar-te és una activitat en la qual treballen amb material recuperat o bé dissenyen peces que contribueixen a tenir cura del medi ambient, promovent les “Tres R”: reduir, reutilitzar i reciclar. Tot el que recaptin serà destinat a la campanya per la salut mental de la Marató.

D’altra banda, les visites guiades que durant aquesta setmana realitzarem des dels programes “La meva Barcelona, des dels ulls de la inclusió” i “Parets amb Ànima” també estaran dedicades a la Marató. Les persones que realitzin la visita podran fer una aportació voluntària que anirà íntegrament dirigida al programa solidari.

Els itineraris de “La meva Barcelona” es duran a terme el dilluns 13 de desembre i el dimecres 15 de desembre a les 16 h. Serà possible conèixer el barri de Gràcia amb unes visites guiades conduïdes per l’alumnat de “La meva Barcelona”, una activitat comunitària dirigida a l’empoderament de persones amb trastorn mental. La “Ruta amb Ànima” del programa “Parets amb ànima”, que es realitzarà el dimarts 14 de desembre a les 16 h, permet descobrir el patrimoni cultural i urbà de Vallcarca i convida a viure l’art com a eina d’inclusió i transformació social.

Per poder participar a qualsevol de les tres visites guiades cal realitzar una reserva contactant al 932 376 824 i/o escrivint un correu electrònic a grupatra@grupatra.org.