El Consell Plenari del districte de Gràcia va aprovar el passat 9 de març la proposta per  concedir la Medalla d’Honor de Barcelona 2022 a Grup ATRA, així com a l’activista cultural i feminista Sonsoles Santís. Aquests reconeixements distingeixen entitats i persones destacades en la defensa de Barcelona, així com de les virtuts i els valors cívics.

La ciutat atorga cada any aquestes condecoracions, que tenen caràcter vitalici. L’alcaldessa de Barcelona lliurarà les Medalles d’Honor en un acte que es durà a terme al Saló de Cent al voltant de la festivitat de Sant Andreu (el 30 de novembre).

Les persones i entitats guardonades amb aquesta distinció, ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d’una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.

La Medalla d’Honor de Barcelona es concedeix per acord del Plenari del Consell Municipal. La iniciativa correspon a cadascun dels consells de districte de la ciutat, els quals eleven una proposta de distinció a la Comissió de Plenari. Volem agrair al Consell Plenari del districte Gràcia aquest reconeixement, però també el seu suport diari, que ens facilita el treball comunitari i la integració a l’entorn social, essència de la nostra activitat.

Grup ATRA som un grup d’entitats socials que acompanyem persones que travessen moments de dificultat vital; que posem les persones i la vida al centre de totes les nostres causes. Rebre aquest guardó ens fa molta il·lusió i ens emociona. És un reconeixement a la tasca que fa més de 35 anys que desenvolupem, amb entusiasme, compromís i rigor; però fonamentalment un reconeixement a totes i cadascuna de les persones que al llarg d’aquests anys han format part de la família de Grup ATRA i han fet possible aquesta tasca.