Aquest dilluns 19 de febrer el Grup ATRA ha celebrat una nova edició de la jornada anual, una trobada que ha reunit més de 150 professionals dels serveis i programes de l’entitat i que ofereix un espai per compartir coneixements i experiències i seguir creixent com a organització. Precisament a la reunió d’enguany s’ha sumat Àmbit Prevenció, després de la seva incorporació a finals de l’any passat com una entitat més de Grup ATRA.

La jornada ha tingut lloc a l’Espai Jove la Fontana, a Gràcia, i ha arrencat, com és tradició, amb la presentació de l’informe de direcció. Mercè Cervantes, Joan-Artur Sales, Maite Tudela, Judith Sanjuan i Roger Vilomara, codirecció de Grup ATRA, han fet anàlisi de l’any mostrant les dades econòmiques i les dades d’atenció, i fent balanç del treball realitzat a diferents xarxes i plataformes, així com de l’activitat i funcionament intern de l’entitat, posant èmfasi en les persones com a protagonistes del Grup. A continuació, han tingut lloc sis presentacions de serveis i programes on s’han ampliat informacions i experiències entorn la psicoteràpia feminista, el treball de les competències laborals a través de la gamificació o la prevenció comunitària dirigida a joves, entre d’altres.

Una de les novetats d’aquesta edició han estat els pòsters realitzats per tots els serveis del grup, on s’explicava de forma gràfica la seva activitat, els objectius assolits el 2023 i els reptes per aquest any. Els pòsters van estar exposats durant tota la jornada.

 L’activitat de la tarda ha començat amb la ponència ‘L’actitud: el motor de les organitzacions’, a càrrec del sociòleg i periodista Oriol Montanyà, professor de la UPF Barcelona School of Management, que ha assegurat que la gestió col·lectiva “és tant o més rellevant que l’aportació individual”. Per a  Montanyà, el que determina l’èxit en un entorn laboral és l’actitud de tes persones que formen part de l’organització.

Un espectacle d’ImproShow, proposta de teatre d’improvisació personalitzat que es va desenvolupant amb la participació i complicitat del públic, va posar el punt i final, entre riures i aplaudiments, a una jornada que visibilitza l’empenta i solidesa de Grup ATRA.

Un any més, ens retrobem i fem Grup ATRA!