El diumenge 9 d’octubre Fòrum Salut Mental i Addiccions – del qual Grup ATRA forma part–  celebrarà el Dia Mundial de la Salut Mental al Parc Fluvial del Besòs, on també es durà a terme la 10a Marxa per la Salut Mental.

Organitzarem una jornada oberta a tothom per tal d’afavorir la visibilitat, la integració i la desestigmatització del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental, però també per reivindicar la defensa dels nostres drets i la millora de la nostra qualitat de vida.

A través de la conscienciació i sensibilització de la ciutadania, volem obrir la mirada a aspectes més globals de la salut mental i els seus efectes en les persones i en les comunitats, efectes que han estat agreujats per l’entorn post pandèmic i la incertesa general envers el futur.

La jornada, que començarà a les 9:30, comptarà amb un acte institucional en el qual participaran representants de la Generalitat, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià del Besòs. Aquest acte finalitzarà amb la lectura d’un manifest per part de representants i usuàries de Fòrum Salut Mental i Addiccions.

Posteriorment, a les 10h, començarà la 10a Marxa per la Salut Mental,  una caminada oberta a la ciutadania que conclourà amb una petita festa musical a la zona d’arribada. En aquest enllaç trobareu més informació sobre l’activitat i podreu inscriure-us a la Marxa.

Fòrum Salut Mental i Addiccions és el fòrum d’iniciatives en assistència i gestió en salut mental i addiccions a Catalunya. Les 24 entitats que el formem oferim serveis de salut mental al territori català i treballem diàriament per la normalització i la lluita contra l’estigma.