Les nostres futures expertes en art urbà ja han començat a posar fil a l’agulla en la seva formació artística i mural. Un grup de deu persones -8 dones i 2 homes- van participar ahir en la primera sessió del programa “Parets amb ànima”.

Aquesta primera jornada va servir a les participants per conèixer l’art urbà  i com aquest pot servir com a canal per a comunicar, educar i sensibilitzar en matèria d’igualtat, inclusió social, feminismes i sostenibilitat.

La propera sessió serà el dijous 29 de gener i hi intervindran expertes grafiteres com Lily Brick, Núria Toll i Musa, qui formaran, ajudaran i assessoraran a les nostres muralistes.

Un cop finalitzi “Parets amb ànima”, es realitzarà una formació a l’exterior per donar a conèixer el patrimoni cultural del barri, mitjançant els murals creats. I, fruit d’un procés participatiu amb la comunitat, es fomentarà un turisme sostenible i de qualitat.

Un programa novedós

“Parets amb ànima” és un projecte que neix de la necessitat d’arribar on els paraules sovint no arriben. Que concep l’art d’explicar històries com a forma de canviar el món. Que creu en l’art com a eina generadora de canvi social i en el seu poder transformador sobre les persones. Perquè l’art és, sobretot, un estat de l’ànima.

El programa converteix l’espai públic del barri de Gràcia de Barcelona en un gran llenç urbà per comunicar, educar i sensibilitzar en matèria d’igualtat, inclusió social, feminismes i sostenibilitat. Fent visible l’invisible.

La iniciativa compta amb la col·laboració i l’assessorament de B-MURALS, el primer centre especialitzat en art urbà de Barcelona. És un programa realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa.

Per a més informació:

Programa “Parets amb ànima”