Una passejada pel Parc Natural de Gorbeia, un matí visitant Bilbao de la mà del Mikel, un guia local molt divertit que sap transmetre l’estima per la seva ciutat, o una jornada a Bermeo (passant per San Juan de Gaztelugatxe els més atrevits), és només un tast del viatge que han fet enguany el Club Social Garraf i el Club Social Salut Mental Gràcia aquest mes d’abril; una nova oportunitat per conèixer indrets diversos, compartir estones de lleure i conviure-hi durant cinc dies.

Un grup de 28 persones participants de tots dos serveis, acompanyades de la Judit i la Lídia -coordinadores dels CS-, i de les voluntàries Marta Miró i Esperança Artero -que per tercer any consecutiu les van acompanyar-, va sortir diumenge 7 d’abril de Barcelona i Vilanova i la Geltrú cap a Àlaba en un autocar de l’empresa Mario, proporcionat per l’Imserso i conduït per l’Antonio, que ha repetit com a conductor per segon any consecutiu.   

Després del trajecte d’anada i el merescut descans a l’Hotel Murgia d’Àlaba, l’itinerari va arrencar l’endemà a Vitoria, on el grup de participants va fer la ruta al mirador de la cascada de Gujuli que porta a un mirador espectacular.
El tercer dia es va concentrar a Bilbao, amb una sortida de tot el dia amb picnic: visita guiada amb el Mikel de Pacay Kulturmedia, pujada al Monte Artxanda, passejada pels voltants del museu Guggenheim, on un petit grup va fer-ne la visita acompanyats de les voluntàries. El poble de pescadors de Bermeo va tancar la ruta basca, amb la visita obligada a San Juan de Gaztelugatxe amb autocar; només un grup de valentes i valents va atrevir-se a arribar a l’illot després d’una bona caminada i de pujar els 241 graons. La resta de participants van gaudir de l’entorn i van baixar fins al mirador a fer fotos. Al dia següent després d’esmorzar van emprendre el camí de tornada cap a casa.

Han estat cinc dies emocionants, intensos i ple d’emocions; tornem amb energia renovada i la motxilla carregada de bons moments.

El viatge s’emmarca dins de les actuacions de turisme i termalisme Imserso-Salut Mental

Amb la col·laboració de la Confederació Salut Mental Espanya i Imserso