En el marc de la preparació de l’obra de teatre inclusiu “Nit de Sant Joan”, aquest dimecres 12 de juny, membres del Club Social i del Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia han rebut una classe magistral d’escenografia de la mà del cèlebre escenògraf Josep Castells i Planas.

Els germans Castells i Planas són els màxims referents en escenografia per a teatre, cinema i televisió al nostre país i han creat escenografies per a companyies com Comediants, La Cubana, Dagoll Dagom o La Fura dels Baus. Durant aquesta primera formació, Josep Castells i Planas ens ha donat eines per començar a entendre l’engranatge de l’escenografia teatral, així com valuosos consells.

L’obra “Nit de Sant Joan” s’estrenarà el dilluns 25 de novembre al teatre del Cercle de Gràcia. Aquest és un projecte especialment emocionant per a nosaltres, gestat des del Club Social però que involucra de formes diverses moltes persones i molts recursos de l’entitat ─com les Llars Residències, les Llars amb Suport o el Servei Prelaboral─. És, de fet, al taller del Servei Prelaboral on es construiran els decorats de l’obra.

Aquesta classe magistral, de gran interès tècnic i artístic, ha estat la llavor de la part comunitària i inclusiva d’aquest projecte, que pretén donar visibilitat a la diversitat, així com lluitar contra l’estigma associat al trastorn mental.


Reportatge emès a Betevé: “Salut Mental Gràcia prepara l’espectacle “Nit de Sant Joan””.