El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d’administracions locals i supralocals. Els premis es van lliurar la passada setmana a la localitat neerlandesa de Maastricht.

El projecte “L’hort al terrat” es duu a terme als terrats de cinc edificis públics de l’Ajuntament de Barcelona. En tots els horts, la metodologia de treball és la mateixa: els tècnics de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) col·laboren amb entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional als diversos territoris, que n’assumeixen la gestió.

Grup ATRA, juntament amb els companys i companyes d’ACIDH, som els encarregats de gestionar un d’aquests horts urbans inclusius, el que està ubicat a l’Espai Jove la Fontana, on persones usuàries d’ambdues entitats tenen cura de les verdures plantades en aquest espai sòcio-inclusiu, que els permet treballar la seva autonomia.

Les persones que participen directament en el manteniment dels horts tenen discapacitats físiques, intel·lectuals o trastorn mental. Treballen amb el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que s’encarrega de la part agronòmica i tècnica dels conreus. L’excedent de productes de l’hort es porta a menjadors socials i al Banc d’Aliments. Entre els objectius del projecte hi ha l’empoderament de les persones amb discapacitat, mostrant a la societat les seves capacitats i fortaleses, així com llur aprenentatge en el conreu d’hortalisses i plantes, alhora que es contribueix al desenvolupament d’una ciutat més verda.