Aquest serà un Sant Jordi diferent, confinat, però volem seguir celebrant-lo amb les persones a qui acompanyem. Per aquest motiu, el programa Actua d’ATRA ha organitzat la iniciativa “Sant Jordi a casa nostra”. Uns jocs florals virtuals on han participat persones usuàries d’aquest programa i d’altres serveis de l’entitat dirigits a l’atenció i l’acompanyament de persones amb diagnòstic de trastorn mental, del Garraf i de Barcelona.

Persones usuàries d’aquests programes han participat enviant textos i peces artístiques per a les tres categories del concurs: dibuix, prosa i poesia. Un jurat format per professionals i pel voluntariat del programa Actua serà l’encarregat d’escollir les persones guanyadores de cada categoria, que es desvetllaran el proper dia 23 d’abril.

La proposta ha tingut una gran acollida i s’han rebut més de 20 treballs. “Volem seguir caminant junts, tot i la distància” explica Yolanda Guasch, coordinadora del programa Actua, “L’important és la implicació de tothom, sentir-se en contacte, acompanyats i motivats. Per això, hem reformulat Sant Jordi, com hem reformulat les nostres vides. Perquè estar confinats no significa estar aturats i volem seguir celebrant allò que és nostre”.

 

Sobre el  programa:
L’Actua és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona. Ofereix suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada del trastorn mental, i que presenten dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com a l’entorn comunitari. És un programa innovador, que incorpora la participació d’un voluntariat inclusiu, format per persones amb i sense diagnòstic de trastorn mental. L’Actua Jove vetlla per l’empoderament i la plena integració social del col·lectiu de joves i adolescents que conviuen amb una problemàtica associada al trastorn mental. L’Actua Dona ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que pateixen o poden haver patit violències masclistes, potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social.