Ahir, dia 22 de setembre de 2020, va tenir lloc l’acte de lliurament de premis de la tercera edició de la convocatòria d’Impuls Social pel Territori organitzada per la Fundació Pinnae. El programa “Actua Dona d’ATRA ha estat un dels 18 projectes guardonats d’aquesta convocatòria, que dóna suport a entitats del tercer sector d’arreu de la Vegueria Penedès.

L’acte −celebrat a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès seguint el protocol d’higiene i seguretat sanitària que la situació actual requereix− va comptar amb la presència de Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, Antoni Gistau, director tècnic de la Fundació, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, i representants de les 18 entitats premiades, que van signar un acord de col·laboració amb la Fundació Pinnae. Durant l’acte es va realitzar també el lliurament d’un diploma de reconeixement que atorga la línia d’ajuts i que per part de l’”Actua Dona” va recollir Yolanda Guasch, coordinadora del programa.

L’“Actua Dona” és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona, que ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que han viscut violències masclistes, tot potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social.

El programa vol posar llum a un fenomen molt estès i invisibilitzat com és l’elevat percentatge de dones amb diagnòstic de trastorn mental que pateixen violències masclistes (un 75% segons un estudi del 2018 elaborat per la Confederación Salud Mental España). I compta amb la participació d’un voluntariat inclusiu format per dones amb i sense diagnòstic de trastorn mental amb l’objectiu de crear cercles de sororitat i lluitar contra l’estigma associat a aquest col·lectiu.

El suport de la Fundació Pinnae ens ajudarà a arribar a un major nombre de dones de la comarca del Garraf i a oferir una eina de comunicació a través d’una aplicació de mòbil que facilitarà el contacte i l’acompanyament, tan necessaris en els moments de pandèmia que estem vivint.

Totes les entitats socials seleccionades treballen amb l’objectiu d’ajudar persones i col·lectius vulnerables i desenvolupen la seva tasca a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Tal i com va assenyalar Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, els ajuts arriben en un moment especialment delicat per al conjunt de la societat arran de la crisi generada per la Covid-19, “la crisi que vivim incrementarà molt les desigualtats socials i farà patir amb major intensitat el sector més desafavorit de la nostra societat. És per això que la convocatòria d’ajuts d’aquest any és més necessària que mai”.

Enhorabona a totes les entitats guardonades i moltes gràcies Fundació Pinnae!