Des del servei Aloges per a dones amb Trastorn Mental en situació de Violència Masclista i amb fills i filles a càrrec, hem organitzat un concurs de fotografia. Aquesta ha estat la primera edició del certamen, que ha tingut com a temàtica “La felicitat”.

Els objectius principals de la iniciativa han estat incentivar la reflexió sobre què és la felicitat per a les dones participants i fomentar la inspiració i la imaginació.  Les fotografies permeten relatar, explicar sense paraules, allò que volem comunicar. És per això que hem volgut posar l’accent en les emocions, i en especial en la felicitat. A més, cognitivament realitzar fotografies contribueix a fixar l’atenció en determinats elements i a reforçar la memòria.

La comunicació no verbal juga un paper molt important, creant un espai que ens permet transmetre sense dir. I és que aquesta activitat és, segons persones expertes, un gran exercici per a potenciar la creativitat.

El passat 22 d’agost es va iniciar el concurs. Totes les dones membres del servei van participar-hi, així com un nen de 7 anys. Es van aprofitar les sortides grupals de cap de setmana, moments al carrer, o estades a albergs del programa  “vacances en família”,  per realitzar les diferents fotografies.

Cada dona i el petit de la casa van presentar dues fotografies amb un pseudònim i un títol, i aquestes instantànies van ser exposades al menjador del pis durant una setmana. El concurs va finalitzar el 6 d’octubre, quan totes les participants i l’equip de professionals van emetre el seu vot de manera anònima.

Va ser un concurs molt igualat, que va requerir d’una doble votació per empat, entre l’obra “Família” i “Subiendo escalones”, sent aquesta segona la guanyadora. La creadora de “Subiendo escalones” ha expressat que per a ella els graons signifiquen els seus reptes a la vida cap a la felicitat. I ens emociona saber-ho perquè coneixem el seu gran creixement personal.

Activitats com aquesta ens permeten posar el focus en petites coses que ens omplen de felicitat. I veure a les dones participant i gaudint del concurs fa que el nostre treball sigui meravellós. Gràcies per la vostra participació i entusiasme!

Aquí us deixem “Subiendo escalones”, la fotografia guanyadora, per a què també vosaltres la pugueu gaudir.  😉

Elena González i Nadia Aguirre, monitores del Pis Aloges

Subiendo escalones“, la fotografia guanyadora del concurs.