El Petit Príncep, Històries Viscudes és un viatge que va començar fa més de dos anys. Una aventura que recorre experiències de les persones que formen La Màgica Sort, la companyia  de teatre del Club Social Salut Mental Gràcia. Un espectacle inclusiu i comunitari que connecta mons i emocions. Un procés creatiu valent, plural i divers, que ens interpel·la com a societat i que evidencia el poder transformador de les arts escèniques.

Els dies 27 i 28 de maig vam estrenar aquest musical al Teatre el Cercle de Gràcia. Una obra que ha estat possible gràcies a la generosa implicació de moltíssimes persones i entitats (com Onze al Teatre, El Cor Canta, Magallus, el Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, Colectivo Parapente, Baula Escènica, els germans Castells i Planas, l’humorista, il·lustrador i membre d’El Tricicle, Paco Mir o l’actriu Mont Plans). Una obra que parla de les experiències personals d’algunes de les persones que formen part del projecte, que posa la salut mental al centre de la taula de debat, que denuncia l’estigma i que inclou l’auditori en la responsabilitat de ser agents de canvi. Una obra colpidora, que no va deixar ningú indiferent, i que seguirà sensibilitzant i captivant el públic als “bolos” que es duran a terme la propera tardor.

Aquesta és la nostra història, però la Mar Garcia Puig a la seva “Història dels vertebrats” també parla del poder regenerador de l’art: “L’art pot ser un dels millors aliats per entendre el significat del nostre dolor i, en comptes de fer-lo callar sota l’atordiment, pot dotar-lo d’una energia transformadora”. Un art que a “Històries Viscudes” ha estat tan divers ─teatre, música, dansa, disseny…─ com les més de 70 persones involucrades en la creació d’aquesta producció.

Les arts curen, ens permeten connectar amb emocions i vivències, descobrir universos i rescatar passions. Les arts són unificadores, ens donen la possibilitat d’apropar-nos a nosaltres i als altres des d’un lloc diferent. Les arts fan comunitat i ens ajuden a crear espais segurs i de confiança. Les arts són terapèutiques i la cultura és una magnífica eina de benestar emocional.

Gràcies a tothom qui heu fet possible aquesta història! Gràcies a tothom qui l’heu vingut a descobrir!

Ens retrobem aviat al teatre i, mentrestant, us deixem aquest preciós making of que Producciones Oxígeno i l’agència K1000 Collaborative ens han regalat.