Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va organitzar una jornada d’agraïment i reconeixement a les voluntàries i voluntaris amb un acte a l’Auditori Eduard Toldrà. La iniciativa va ser una acció de sensibilització per difondre els projectes socials de la ciutat, donar a conèixer la importància del voluntariat, així com tots els valors que aporta la tasca voluntària.

L’Oficina d’Entitats – Punt de Voluntariat de l’Ajuntament va ser l’encarregada d’organitzar la jornada, amb la col·laboració de la Mesa d’entitats i la resta d’entitats de voluntariat de la localitat. Professionals, voluntariat i membres del Club Social Garraf i la Llar Residència Pàdua hi van assistir-hi i participar a l’acte.

El regidor de l’Oficina d’Entitats, Adrià Guevara, va obrir l’acte recordant que “cal agrair la tasca que fan les persones voluntàries el Dia Internacional del Voluntariat i la resta de dies de l’any, perquè gràcies a ells construïm una ciutat millor pels qui hi vivim”.

Durant aquesta celebració es va fer el lliurament de premis i diplomes del 3r concurs de fotografia “Capta el Voluntariat”, adreçat a les entitats, i es va inaugurar l’exposició dels treballs presentats al concurs al vestíbul de l’Auditori. Una persona usuària del Club Social Garraf va quedar finalista al concurs amb la seva fotografia titulada “sembrant vincles”. “Capta el voluntariat” és una acció de sensibilització per a donar a conèixer els projectes de voluntariat de la ciutat a través de la fotografia. Aquest concurs, que compta amb el suport de la Federació Catalana de Fotografia, vol transmetre el valor del voluntariat mostrant instants solidaris tan habituals com importants.

La jornada de celebració va comptar  també amb una actuació del grup de teatre de l’Associació d’Oci Inclusiu del Garraf Vilanova Actua amb el títol “Un regal”; el monòleg còmic “Un dia amb el Marc”, del creador Marc Buxaderas, responsable del projecte “Posa un discapacitat a la teva vida”; l’actuació del grup de cant del Club Social Garraf, que van cantar les cançons “Un jardín de rosas” i “Love is in the air” i que s’estrenaven fent una actuació fora del Club; i la projecció dels vídeos dels testimonis Antoni Esteve i Carlota González, elaborats per Canal Blau.

Imatges: Ajuntanent de Vilanova i la Geltrú