El passat mes de juny es va celebrar el reconeixement de les “Bones idees per canviar el món 2021” dins de l’acte Mou-te pel clima. Una selecció de 10 bones pràctiques que pretén, per una banda, donar reconeixement a les entitats per la labor que desenvolupen, així com ser una mostra il·lustrativa de les accions de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

El bany ecològic sec de l’Horta amb Gràcia i EcoSec ha estat una de les #BonesIdees2021, alienada amb l’Objectiu 3: Qualitat ambiental i salut. Des d’EcoSec treballen per a la difusió i l’ús dels banys ecològics secs portàtils i a l’Horta amb Gràcia de Salut Mental Gràcia, hem adaptat una cabina sanitària convencional en un vàter sec. Amb aquesta acció, reduïm l’impacte ambiental a l’hora d’anar al lavabo.

Horta amb Gràcia és un hort urbà comunitari on es realitza una formació en horticultura ecològica adreçada a persones amb problemes de salut mental o amb conducta addictiva. El bany ecològic sec representa una gestió circular dels residus, que aporta un subproducte per al compostatge i la matèria orgànica de l’hort.

Cada una de les 10 bones pràctiques correspon a un dels 10 objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, el full de ruta de la Xarxa Barcelona + Sostenible. La deliberació i tria de les bones pràctiques ha estat a càrrec de la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, que n’ha seleccionat  10 d’entre les més de cinquanta que es van presentar. Coincidint amb el fet que Barcelona va ser la Capital de l’Alimentació Sostenible l’any 2021, s’han escollit amb especial interès les actuacions relacionades amb aquest àmbit.