El confinament i la crisi sanitària provocada per la Covid-19 ens han fet canviar plans i projectes, entre ells algunes de les dates previstes per a la Formació de voluntariat en Drogodependències i Salut Mental d’ATRA. Però ja tenim confirmades les noves dates de les 3 edicions que es duran a terme a Barcelona aquest 2020:

  • 1a edició: 29 i 30 de juny, 1 i 2 de juliol, de 10 h a 13 h
  • 2a edició: 28, 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre, de 16 h a 19 h
  • 3a edició: 23, 24, 25 i 26 de novembre, de 16 h a 19 h

Des de Grup ATRA entenem la formació com una eina indispensable per fomentar el creixement i el desenvolupament de les persones. Per això, aquest curs proporciona els coneixements teòrics i les habilitats indispensables per a totes les persones interessades en col·laborar com a voluntaris i voluntàries en serveis d’atenció a persones amb problemàtica derivada de les addiccions o el trastorn mental.

Els cursos es realitzaran a la seu d’ATRA (C/ Gran de Gràcia 239, 1r 1a, 08012, Barcelona). La formació serà presencial, i es prendran totes les mesures preventives necessàries per evitar la propagació de la Covid-19. L’espai on es realitzarà el curs és ampli i permetrà mantenir la distància física de seguretat, estarà degudament desinfectat i ventilat i es posarà a disposició de l’alumnat gel hidroalcohòlic. Es prega a les persones assistents que facin ús de mascaretes durant el curs i que no acudeixin a la formació en cas de presentar símptomes.

Durant la formació, subvencionada i gratuïta per a l’alumnat, es treballen temes com: drets i deures de la persona voluntària, bones pràctiques del voluntariat, conceptes bàsics en drogodependències i conducta addictiva, entrenament en límits personals o ètica i confidencialitat en la intervenció de la persona voluntària. A més, la formació vol donar a conèixer serveis de tractament d’addiccions i salut mental, on la persona voluntària pugui col·laborar activament.

La formació de voluntariat en drogodependències i salut mental compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació i inscripcions: grupatra@grupatra.org i/o 932 376 824