El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, una data per reconèixer i visibilitzar la important tasca dels voluntaris i les voluntàries. Les persones voluntàries són agents de canvi social, són llavor transformadora, són motor de solidaritat, que fan de la nostra societat un lloc millor, més just i més humà.

A Grup ATRA vam començar les commemoracions la passada setmana, quan  professionals i persones usuàries del Club Social Garraf, la Llar Residència Pàdua i el Programa Actua van participar a la Festa del Voluntariat. Aquesta gala va ser organitzada per l’Oficina d’Entitats-Punt de Voluntariat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de la Mesa d’Entitats Socials, i va comptar amb una presentadora d’excepció, la nostra companya Júlia Mercadé, coordinadora del Club Social Garraf.

Durant la festa es va reconèixer i agrair la tasca dels voluntaris i voluntàries de la ciutat, i les persones assistents van poder gaudir d’una actuació del grup de dansa de l’associació d’oci inclusiu del Garraf, Vilanova Actua, d’una actuació de teatre del Grup de Voluntariat per la Llengua, de l’exposició fotogràfica “Capta el voluntariat” o d’un improshow a càrrec de la companyia Planeta Impro.

A més, avui i el proper dia 12 de desembre, alumnes del Grau d’Infermeria de la Universitat de Girona que cursen l’assignatura “Salut i comunitat”, han pogut conèixer en profunditat el Programa de Voluntariat d’ATART, així com el d’altres entitats del territori. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la Federació Catalana de Voluntariat Social, plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya, que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social.

Des dels inicis de Grup ATRA, tenim la immensa sort de comptar amb la col·laboració de persones voluntàries que, de forma totalment altruista, es comprometen a dedicar part del seu temps a oferir atenció i acompanyament a les persones que atenem. Els voluntaris i les voluntàries són una peça fonamental per a la nostra entitat i un valor afegit als nostres programes i serveis.

Són molts els valors que aporten les persones voluntàries, sensibles a les mancances i les necessitats de la societat, tot complementant el treball dels nostres equips. Per això, volem aprofitar aquest aquesta data tan significativa per agrair el seu suport i la seva implicació, el seu compromís i la seva generositat. Gràcies per ser una part essencial de Grup ATRA!