Avui, dia 8 de març, és el Dia Internacional de les Dones. Una data que commemora la lluita de les dones com a artífexs de la història en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament.

El Dia Internacional de les Dones és un bon moment per reflexionar sobre els avenços assolits, així com per celebrar la vàlua i determinació de les dones i el seu paper clau en la història dels seus països i comunitats. Però també per seguir reivindicant canvis i millores: des de la igualtat salarial a la necessitat que hi hagi més dones al capdavant de les empreses, passant per la necessitat de superar alguns rols enquistats des de temps remots, fins a la participació de les dones, no sempre en condicions d’igualtat, als mitjans de comunicació o a les institucions.

El tema de 2017 presentat per l’ONU el Dia Internacional de les Dones és “Les dones en un món laboral en transformació: cap a un planeta 50-50 al 2030”. En aquesta línia, i per tal de continuar superant desigualtats, injustícies i herències del passat, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya han impulsat la campanya “L’apoderament de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis #CorregimlaDesigualtat”.

El seu objectiu és fer que tots els ciutadans i ciutadanes ens responsabilitzem de corregir les desigualtats que existeixen en el mercat de treball entre dones i homes. La incorporació massiva i permanent de les dones al mercat de treball ha estat una veritable revolució social al segle XX, però, malgrat els avenços, encara hi ha molts factors que fan que el treball de les dones continuï sent menys considerat i remunerat que el dels homes, i que a més impedeixen la carrera professional de les dones.

Construir i consolidar una societat on s’exerceixi de manera efectiva la igualtat entre dones i homes és possible i responsabilitat de tothom. A Grup ATRA estem molt satisfets de poder comptar amb un percentatge molt alt de dones treballadores, emprenedores i expertes, en un context d’igualtat. El nostre reconeixement per a totes elles, avui i tots els dies de l’any!