Després d’una trepidant setmana de festes i de molts i molts dies de preparatius, donem per finalitzat el Carnaval, una celebració que a Vilanova i la Geltrú compta amb una extraordinària tradició.

Les persones residents i l’equip de la Llar Residència Pàdua no ens hem perdut ni un dels actes carnavalescos. Hem decorat tota la casa i també hem participat conjuntament amb el Club Social Garraf i amb el programa Joves Garraf en el guarniment del carrer Pàdua. Hem preparat xatonada, el plat estrella del Dijous Gras a Vilanova, i hem visitat l’exposició “Sortir brodats. Els mantons de Manila” al Centre d’Art Contemporani La Sala, una exposició sobre aquestes peces de roba que formen part inequívoca del carnaval vilanoví i que compta amb alguns exemplars de mantó de manila fets amb luxoses teles i brodats amb una tècnica acurada i uns dissenys exquisits.

A més, divendres per la nit vam sortir a l’Arrivo, l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a Vilanova, el rei dels poca-soltes que rebem amb la llicència filològica de posar una v al verb arribar. I diumenge vam anar a les Comparses, el punt àlgid del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, el dia gran de la ciutat, el dia en què Vilanova es transforma, canvia de color, d’aroma i de cara. La festa dels milers de comparsers i comparseres que surten al carrer per a saltar i ballar amb la setantena de banderes i les desenes de xarangues i grups de música que els acompanyen. Una jornada que culmina amb les batalles de caramels a la plaça de la Vila.

Després de l’enterrament de la sardina d’ahir, carregarem forces i esperarem amb ganes el proper carnestoltes. Una festa en la que fem comunitat, xarxa i molta gresca.