Aquest novembre persones usuàries i professionals de la Comunitat Terapèutica La Coma, van fer una excursió a Montserrat. Aquesta activitat es fa habitualment dos cops a l’any i és una gran oportunitat per poder gaudir d’aquesta magnífica muntanya tan propera al recurs.

La Coma, situada a Monistrol de Montserrat, disposa d’unes vistes privilegiades a aquest massís, i la muntanya esdevé un element molt present al dia a dia de la comunitat. L’objectiu d’aquesta activitat és compartir temps de qualitat, fent una activitat saludable en un entorn idíl·lic. Aquesta iniciativa aporta a tots i totes les participants sentiment de pertinença al grup i de superació personal.

L’esport és un important element de prevenció de conductes de risc i una eina terapèutica durant el procés de tractament i reinserció, que contribueix a la recuperació física, psíquica i social de la persona. La pràctica d’activitat física de forma regular suposa una millora en la condició física de la persona i aporta molts beneficis en l’àmbit psicològic i social, ja que contribueix a la sociabilització i la integració.

Entre els múltiples beneficis de l’activitat física trobem que augmenta la sensació de benestar i d’estabilitat emocional, disminueix els símptomes de l’ansietat, redueix el risc d’aparició de malalties cardiovasculars i la pressió arterial, ajuda a prevenir el deteriorament cognitiu, facilita dormir i descansar millor, o afavoreix les relacions socials (treball en equip, empatia, resolució positiva de conflictes…).

En aquest sentit, l’exercici físic és una important eina terapèutica i d’inclusió social de les persones amb conducta addictiva. Que millora el seu estat físic i aporta equilibri personal; oferint, a més, alternatives saludables d’oci i de temps lliure per incorporar a la seva vida un cop finalitzat el procés a la comunitat.