Amb motiu de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, les entitats de Grup ATRA volem manifestar el nostre profund desacord i la nostra adhesió als diversos comunicats i manifestacions de rebuig d’aquesta sentència:

  • Rebutgem que representants de la societat civil i polítics hagin estat condemnats entre 9 i 13 anys de presó per defensar, de manera democràtica i pacífica, el dret a votar i a expressar la voluntat de la ciutadania catalana.
  • Lamentem la judicialització de la política i creiem que les penes de presó dictaminades son desproporcionades i injustes.
  • Considerem que la sentència del Suprem s’allunya clarament del que reclama la majoria de la societat catalana. Ni la via judicial ni la policial ni la repressiva poden resoldre un conflicte polític, tot el contrari, i contribueixen a la fractura social.
  • La normalitat del país no s’assolirà mentre hi hagin representants polítics, escollits democràticament, empresonats o exiliats.
  • Rebutgem l’abús de la força i l’ús de la violència, i demanem serenor i respecte, pilars del civisme que caracteritza la societat catalana.
  • Ens adherim a les mobilitzacions i manifestacions ciutadanes, cíviques i pacífiques, per l’alliberament dels líders polítics i socials catalans, i ens adherim també al consens per treballar en el seu alliberament com a via democràtica per recuperar el diàleg i la convivència, i avançar en el progrés econòmic i social del país des del respecte i l’autogovern de Catalunya.
  • Des de Grup ATRA, independentment de pensaments o ideologies, continuarem treballant pels valors de la cohesió, dels drets, de les llibertats, i per la salut i pel benestar de les persones i de la democràcia.

Grup ATRA. Barcelona, 14 d’octubre de 2019