A Grup ATRA atenem persones en situació de vulnerabilitat social, persones a les que ara més que mai hem de seguir acompanyant. Per això, seguint les pautes i indicacions dels Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, hem establert uns protocols i unes mesures extraordinàries per garantir una actuació òptima davant aquest escenari excepcional.

Són moments de responsabilitat individual, però també col·lectiva i, per aquest motiu, durant les properes setmanes alguns dels nostres serveis habituals es veuran afectats. Hem analitzat detingudament cada recurs i programa i hem pres mesures concretes per a cada cas en particular; amb la finalitat de minimitzar riscos i, alhora, de seguir garantint el benestar de les persones que atenem.

Així doncs, els serveis residencials com les Llars Residència o les Comunitats Terapèutiques mantindran el seu funcionament ordinari aplicant les restriccions i les mesures de prevenció indicades per les autoritats sanitàries; mentre que altres recursos reduiran, restringiran o variaran la seva activitat. Addicionalment, en totes les situacions on és possible, s’ha implementat el sistema de teletreball i l’assistència telefònica. Per qualsevol dubte o per informació més detallada, podeu trucar-nos als telèfons de Grup ATRA (932 376 824 a Barcelona i 872 080 350 a Girona), en el nostre horari habitual.

Són els temps d’incertesa i excepcionalitat els que més serenor requereixen. Temps complexos, però que representen una oportunitat per valorar la importància del servei públic com a quelcom essencial, per prendre consciència del nostre potencial empàtic o per adonar-nos del poder de la comunitat unida pel bé comú.

Seguirem molt pendents de l’evolució de les notícies i actualitzacions relatives al coronavirus SARS-CoV-2 i del seu impacte en la nostra realitat diària. Mentrestant, cuideu-vos i cuidem-nos!