El poeta Salvador Espriu, el polític Ernest Lluch, l’actor i director Paco Martínez Soria, el músic i compositor Isaac Albèniz, el jutge i escriptor Joan Perucho, el gimnasta Joaquim Blume o el director i escenògraf teatral Fabià Puigserver són alguns dels homes il·lustres que van néixer, residir o treballar al barceloní barri de Gràcia. L’alumnat de “La meva Barcelona, des dels ulls de la inclusió” ha preparat un itinerari titulat “Homes de Gràcia“, per descobrir i conèixer amb més profunditat les seves històries.

“La meva Barcelona” és una activitat comunitària dirigida a l’empoderament de persones amb problemes de salut mental. Un programa per donar a conèixer i apropar la ciutat a l’alumnat, oferint una formació teòrico-pràctica en patrimoni, història, cultura i turisme perquè, posteriorment, puguin transmetre aquest coneixement i millorin la seva integració comunitària. Alhora, treballa per combatre l’estigma associat al trastorn mental, a través de la realització de visites guiades dutes a terme per les persones que han rebut aquesta formació.

Aquest any 2021 hem celebrat la 8a edició d’aquest programa de Salut Mental Gràcia. Al llarg de les anteriors edicions s’han dissenyat i realitzat rutes tan diverses com “Dels Josepets a Pompeia”, “De les Germanetes dels Pobres a la Plaça del Nord”, “De la Virreina al Sol”, “La Gràcia Rumbera i Industrial”, “De Salmerón a Gran de Gràcia” o “Les dones de Gràcia”. 

Les visites d’aquesta darrera edició ja han començat. Es duran a terme els dies 13, 15, 20 i 22 de desembre de 2021 i 10, 12, 17, 19, 24 i 27 de gener de 2022 a les 16 h. Són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi prèviament trucant al 932 376 824 o escrivint un correu electrònic a grupatra@grupatra.org.

El programa “La meva Barcelona” compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.