La propera setmana arrenca la 9a edició de “La Meva Barcelona, des dels ulls de la inclusió”, una activitat comunitària dirigida a l’empoderament de persones amb problemes de salut mental. I ja estan obertes les inscripcions per poder participar-hi.

Amb aquest projecte volem donar a conèixer i apropar la ciutat a persones amb trastorn mental, així com formar-les sobre patrimoni, cultura i turisme perquè, posteriorment, puguin transmetre aquest coneixement.

L’objectiu és millorar les seves habilitats socials, l’autoestima i el sentiment de pertinença per facilitar-ne el procés d’integració social. A més, contribueix a combatre l’estigma associat als trastorns mentals gràcies a les visites guiades que l’alumnat realitza.

La formació, impartida per un professional del turisme i la cultura, consta d’una part teòricopràctica (40 hores) i de la participació activa en itineraris guiats (20 hores). Durant quatre mesos es forma l’alumnat en la història dels barris que es recorreran i en habilitats comunicatives per poder fer les explicacions més atractives a les persones visitants.

Aquestes són les dates del curs:

1a fase – Formació teòrica i pràctica:

  • Del 14 de març al 8 de juny de 2022, dilluns i dimecres, de 16h a 18h.
  • A l’aula de formació de Grup ATRA, al c/ Gran de Gràcia 239, 1r 1a, de Barcelona.

2a fase – Visites guiades pel barri de Gràcia:

  • Del 13 de juny al 6 de juliol de 2022, dilluns i dimecres, de 16h a 18h.

“La meva Barcelona” és una activitat realitzada amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Informació i inscripcions: