El dia 15 d’abril és el Dia Mundial de l’Art, una data que busca donar a conèixer la importància de l’art i del pensament creatiu, i que té el propòsit d’acostar les diferents formes de l’expressió artística a la ciutadania. L’efemèride commemora el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452.

L’art nodreix la creativitat, la innovació i la diversitat cultural de tots els pobles del món, i té una paper clau en l’intercanvi de coneixements i el foment de l’interès i el diàleg”, declara el manifest de la UNESCO, que va oficialitzar aquesta jornada l’any 2019. Les arts són un llenguatge universal, són unificadores i representen una oportunitat única com a forma d’inclusió social. A Grup ATRA creiem que l’art i la cultura transformen les persones, i les persones transformem el món.

Al Club Social Garraf i a la Llar Residència Pàdua l’art ens mou i ens commou, i no podem parar de crear. Per això, el passat dissabte 15 d’abril al matí vam organitzar i impulsar a la Plaça Peixateria l’Art Fest, una activitat oberta a la comunitat i gratuïta, per commemorar aquesta data. Vam organitzar paral·lelament diferents iniciatives: un mural col·laboratiu de 12 metres, un espai amb cavallets on pintar quadres lliurement o un taller d’artteràpia que posava en relleu el valor del reciclatge i de donar una segona vida als materials, a càrrec de Cristina Núñez d’Artimanya. L’artista Quim Boleda d’Artimanya va pintar en directe un quadre a l’oli. I, per concloure l’acte, Júlia Mercadé, coordinadora del Club Social Garraf, va conduir un tastet del taller de Dansa Moviment Teràpia titulat “Mou-te compartint”.

La jornada va comptar amb una participació molt intergeneracional; i va suposar una oportunitat per crear un espai comú i de confiança on alliberar la creativitat sense limitacions. Volem agrair a Artimanya, l’Associació d’Artistes de Vilanova i la Geltrú, la seva inestimable col·laboració. També el suport rebut per part de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Oficina Jove del Garraf, la Mesa d’Entitats Socials i la Xarxa de Centres Cívics de Vilanova.