Després de més de 2 anys sense poder reunir-nos, el passat dilluns 30 de maig vam poder celebrar una nova edició de la Reunió Anual de Grup ATRA. La XVI jornada anual, un dia complet dedicat a conèixer-nos millor, a descobrir altres realitats de la nostra entitat, i a generar debat i reflexió.
Durant el matí es va presentar l’informe de direcció, a càrrec de Mercè Cervantes i Joan-Artur Sales, direcció executiva de Grup ATRA. Posteriorment, es va dur a terme un recorregut pels serveis i programes del Grup, moderat per Judith Cervantes, sotsdirectora de Grup ATRA i Maite Tudela, directora de nous programes. I per acabar, abans de dinar, l’àrea de recursos humans va realitzar la ponència “Recursos humans: creixem i sumem”.
Al tornar del migdia vam carregar piles amb una dinàmica dirigida per la musicoterapeuta Lucia Barea, després de la qual van realitzar presentacions la resta d’àrees transversals (comunicació, informàtica, infraestructures i administració).
Finalment, hi va haver un temps dedicat a comunicacions lliures. En aquest espai es van presentar diferents projectes, serveis o iniciatives del Grup, la majoria d’elles endegades durant els últims 2 anys:
- “Let’s Chat: programa de riscos i plaers per a joves” a càrrec de Queralt Vinaló, psicòloga del programa Let’s Chat.
- “L’art com a forma de canviar el món” a càrrec de Blanca Olivares, coordinadora dels projectes “Parets amb Ànima” i “Persianes amb Ànima”, i Sara Ferreira, educadora social.
- “Aloges: Serveis d’atenció a les violències masclistes i salut mental” a càrrec d’Alicia Salamanca, directora dels Pisos Aloges.
- “Fisioteràpia en salut mental i exercici físic” a càrrec d’Eva Marfil, fisioterapeuta de Salut Mental Gràcia, i Meritxell Alcaraz, directora de la Llar Residència Gràcia.
- “L’hort de Can Serra com a eix d’aprofitament i sostenibilitat” a càrrec de Sebastià Pèlachs, monitor de la C.T. Can Serra.
També es van compartir estudis que s’estan realitzant o en els quals hem participat darrerament, com ara la “Recerca sobre famílies en situació de sensellarisme a Barcelona” a càrrec de Pere Cobo, educador dels Habitatges d’Inclusió Social de Barcelona, o l’estudi “Valoració rendiment cognitiu. Aplicació bateria Matrics” a càrrec de David Fernàndez, psicòleg de les llars residències de Salut Mental Gràcia.
Un any més, compartim experiències, bones pràctiques i coneixement. Un any més, fem Grup ATRA!