El passat divendres 10 de febrer vam celebrar la 17a edició de la nostra Reunió Anual. Un punt de trobada que organitzem cada principi d’any des del 2006, i que en tot aquest temps només ha patit una interrupció, durant el 2021 a causa de la Covid. Una jornada interna de reflexió, diàleg i debat. Un espai per compartir, sumar i seguir avançant.

La reunió, que es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana de Gràcia, va començar amb la presentació de l’informe de direcció. Mercè Cervantes i Joan-Artur Sales, codirecció de Grup ATRA, van fer una anàlisi de l’any donant a conèixer dades d’atenció i dades econòmiques, explicant participacions en estudis i recerca, així com el treball realitzat en xarxes i plataformes, fent balanç i exposant reptes. Posteriorment, vam fer un recorregut per  tots els serveis i programes del Grup, tot valorant l’any passat i compartint objectius per al present.

Per la tarda, Mariona Esplugues va presentar l’espectacle “Boja”, estrenat l’abril de 2022 al Teatre Eòlia de Barcelona. Un espectacle que trenca tabús sobre la salut mental i que retrata en primera persona l’experiència viscuda per l’actriu a les consultes de diversos professionals de psicologia i la psiquiatria. Després de l’espectacle, vam dur a terme un col·loqui postfunció amb la creadora i intèrpret Mariona Esplugues, i l’ajudant de direcció i producció Andrea Castellanos. Vam conversar sobre la por i la valentia a exposar-se, sobre l’art com a llenguatge universal que connecta i allibera, sobre pelegrinatges per serveis mèdics de salut mental, sobre processos creatius terapèutics i sobre el valor de cuidar i sostenir.

Un any més, compartim informacions, experiències i reflexions. Un any més, ens retrobem i fem Grup ATRA!