Estem vivint una situació sense precedents, un escenari molt complex a nivell mundial. Però aquesta realitat extraordinària ens està servint també per prendre consciència del nostre potencial solidari i humà, i de la nostra capacitat de dur a terme petits gestos significatius, que marquin la diferència.

Amb aquesta voluntat, diversos serveis i programes de Grup ATRA s’han sumat a la iniciativa d’enviar cartes d’agraïment i recolzament a les persones que han seguit al peu del canó mentre el món estava confinat i també a les persones més vulnerables davant aquesta crisi. En un moment on sembla que qualsevol contacte amb el món exterior ha de ser digital, tornem als orígens, a allò analògic, a la carta escrita a mà, amb paper i bolígraf.

Les paraules poden curar i donar força, per això, des del programa Actua van organitzar la iniciativa “El meu reconeixement”, a la qual també es van sumar persones membres del programa Enxarxa’t, la Llar Residència Pàdua i les Llars amb Suport de Vilanova i la Geltrú. Les persones participants a la iniciativa van redactar cartes precioses i van elaborar il·lustracions magnífiques per fer-les arribar a persones que estan a primera línia, lluitant contra la Covid-19 de sectors diferents (personal sanitari, serveis d’emergències, personal de neteja, farmàcies, botigues d’alimentació, transportistes de productes de primera necessitat, entitats socials, etc.), i també a les persones més vulnerables davant aquesta situació, com persones grans o que pateixen malalties cròniques.

D’altra banda, les persones residents de la Comunitat Terapèutica Can Serra van reflexionar sobre el valor i la generositat de les persones que composaven els anomenats “serveis essencials”. En paraules de Sebastià Pèlachs, professional de la CT Can Serra, “persones que a l’inici de la pandèmia lluitaven a cara  descoberta –mai millor emprada la frase− amb un enemic que desconeixien, sense les eines adequades –tampoc no sabien quines eren, i algunes que coneixien no les tenien a l’abast− sense dubtar per tal de salvar vides, de fer costat i donar suport, físic, emocional, material i espiritual a qui ho necessités. Essent conscients que posaven en risc les seves pròpies vides i en perill les famílies amb qui convivien”.

Fruit d’aquesta xerrada, els usuaris i les usuàries de Can Serra van escriure vint-i-tres cartes adreçades als professionals de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles. La seva intenció era comunicar un missatge de reconeixement, suport i agraïment a aquestes persones. Una vegada arribats aquests escrits a l’hospital, la direcció de personal els va distribuir en diferents espais visibles, informant de la seva procedència.

Des de Grup ATRA no ens cansarem d’agrair la tasca de totes aquestes persones valentes i generoses que, en aquests moments de neguit i desconcert global, només demostren compromís i entrega. El nostre més sincer reconeixement i agraïment!