Les dones que pateixen problemàtiques derivades de la salut mental es veuen sotmeses a una doble discriminació: pel fet de ser dona i per tenir una discapacitat. Aquest col·lectiu es veu sotmès a una major precarietat econòmica i els índex de tots els tipus de violències viscudes (en especial les econòmiques i la sexual) són més elevats en comparació amb la resta de dones.

Per sensibilitzar a la societat d’aquesta doble discriminació, Grup ATRA ha llançat una campanya en motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones del proper 8 de març.

Sota el lema 8M- #donesinvisibilitzades: una carrera de fons, l’entitat ha elaborat uns salvapantalles per als ordinadors dels seus centres, programes i  serveis amb missatges i dades de la situació actual que pateixen les dones amb risc d’exclusió social. A més, com cada any, s’elaborarà un collage artístic amb fotografies de les activitats que els recursos hagin organitzat en motiu del 8M.

D’aquesta manera, Grup ATRA vol posar el seu gra de sorra en sensibilitzar sobre  la importància de reivindicar sensibilització de la igualtat de drets i oportunitats de les dones, i però especialment, visualitzar sobre les discriminacions i violències que pateix el grup de dones amb discapacitats.

Uneix-te al nostre lema #donesinvisibilitzades!