Cada 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. I enguany 2.500 veïns i veïnes de Barcelona vam ballar per a la inclusió a flashmobs que es van dur a terme de forma simultània als diferents districtes de la ciutat.

El Club Social Salut Mental Gràcia i la Llar Residència Providència vam sumar-nos a la flashmob organitzada al barri de Gràcia, que va tenir lloc a la Plaça de la Virreina. Totes les persones participants ‒provinents escoles i instituts, entitats i serveis de persones amb discapacitat‒ vam ballar al ritme de la cançó ‘Mira on som’, del grup Sense Sal. La música es va triar a partir d’un procés participatiu i ja feia un mes que els i les participants treballàvem en la coreografia.

A Ciutat Vella, les Corts, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Andreu la coreografia va estar elaborada pels centres ocupacionals CO Camí, el CO Cordada i el Grup Cooperatiu TEB. A Nou Barris la coreografia va ser creada per les entitats Can Carreras, TEB Verdum i l’Escola d’Educació Especial Josep Pla.

Amb el lema “Som diversitat. Construïm Barcelona”, es va aprofitar l’efemèride per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i celebrar el valor de la diversitat i el talent inclusiu. Un dia de retrobaments, comunitat i barri.