L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de Sitges han habilitat espais per tal d’oferir allotjament i suport a persones en situació de sense llar d’ambdós municipis, mentre duri l’estat d’alarma decretat arrel de l’expansió del COVID-19. L’acollida i l’acompanyament a totes les persones ateses en aquest servei, de gestió municipal, els realitzaran l’equip d’Atenció i Seguiment a Persones Sense Llar d’ATRA, que ja treballava abans de la situació actual als municipis.

D’una banda, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha obert avui un equipament municipal –el Pavelló Municipal d’Esports− que acollirà fins a 12 persones sense llar. Aquest és un dispositiu d’acollida per poder allotjar persones que viuen al carrer, especialment vulnerables en el marc de l’aplicació de les mesures excepcionals de confinament. El servei garanteix que aquestes persones puguin disposar d’un espai on dur a terme el confinament de forma segura i té en compte les necessitats concretes de cada persona atesa.

D’altra banda, un cèntric hotel de Sitges acull des del passat dijous, i mentre duri el confinament, un grup de persones sense llar del municipi. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de Drets Socials, Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament, per tal d’atendre aquest col·lectiu tan exposat a la infecció. L’hotel podrà acollir fins a 10 persones, de les quals 6 ja van ser ubicades la passada setmana. La iniciativa ha sumat els esforços, a més de l’hotel, de l’Ajuntament, de l’Hospital Sant Joan Baptista, de la Taula del Tercer Sector i de la Creu Roja. Per la seva part, el CAP de la localitat farà seguiment sanitari, si alguna de les persones mostrés simptomatologia.

En aquests moments d’excepcionalitat, s’ha reforçat l’equip habitual del Servei d’Atenció i Seguiment a Persones Sense Llar d’ambdós municipis. Professionals amb àmplia experiència i formació en l’atenció a persones vulnerables i en especial risc d’exclusió que, en circumstàncies normals, promouen la detecció i l’atenció precoç de persones en situació de sensellarisme, així com informen i sensibilitzen la ciutadania sobre aquesta realitat.