Aquest mes de juny a ATRA hem estat de doble commemoració. Hem celebrat el 10è aniversari del Club Social del Garraf i el 5è aniversari del programa “Actua”, amb un seguit d’activitats lúdico-festives a les que s’han sumat familiars, amics i amigues i veïns i veïnes.

El Club compta amb una programació dinàmica i variada d’activitats –artístiques, esportives, d’estimulació cognitiva, culturals o de participació en la comunitat–, que aquest mes s’han vist ampliades degut a la celebració de l’aniversari. El programa d’actes de la festa ha inclòs una caminada de 8km pels voltants de Vilanova i la Geltrú, una jornada de portes obertes al Club Social, una sessió gratuïta d’aeròbic, un partit de futbol sala Garraf-Turó o una fideuà popular.

A més, en el marc d’aquesta commemoració, s’ha dut a terme l’exposició “SocializART”, que es podrà veure al Centre Cívic la Geltrú (Plaça de l’Associació d’Alumnes Obrers 1, 08800, Vilanova i la Geltrú) fins al 30 de juny. Aquesta exposició mostra una col·lecció d’obres que persones usuàries del Club Social han creat al taller d’arts plàstiques.

El Club Social és un servei sòcio-comunitari d’ATRA, ubicat a Vilanova i la Geltrú, i dirigit a persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental. Des de fa 10 anys el Club treballa per fomentar les relacions socials, potenciar l’autonomia i promoure la participació a l’entorn comunitari dels seus socis i sòcies, a través de la realització de diverses activitats d’oci i de lleure.

L’“Actua” és un programa comunitari i integrador de suport a la vida autònoma per a persones amb trastorn mental, que inclou l’atenció a la pròpia llar. És un projecte innovador que contempla la participació de persones amb trastorn mental en un voluntariat inclusiu, és a dir, format per persones amb i sense trastorn mental.

Per molts anys, Club Social!
Per molts anys, Actua!