L’Associació de centres de dia d’Addiccions (ASECEDI) segueix incidint en l’anàlisi de la vinculació entre els patrons de consum en homes i dones i els models de masculinitat hegemònica, aquesta vegada amb una formació els propers 9 i 10 de maig a Madrid. Especialistes de les entitats que integren aquesta plataforma aprofundiran en la deconstrucció de la masculinitat en la població amb adiccions, un dels eixos d’actuació que ha marcat la trajectòria d’aquesta organització durant gairebé dues dècades.

Els assistents compartiran les seves experiències de treball en l’aplicació dels tallers sobre masculinitat que des de fa anys s’imparteixen als centres de dia vinculats amb ASECEDI en alguns centres dirigits només a homes i en d’altres a grups mixtes. També s’aprofundirà en aspectes molt concrets de la formació en perspectiva de gènere, adaptats a la població atesa.

En aquesta edició es presenta a més una nova eina de treball, la guia “Fent les coses d’una altra manera”, en què es proposen una sèrie de tallers encaminats a treballar patrons d’hipermasculinitat i la seva connexió amb les addiccions, que ha estat elaborada per Jorge Cascales i Fortunato Tapia. Un document que complementa la proposta formativa que tots dos van plantejar a la guia ‘Greenflags, haciendo las cosas de otra forma’, publicada per ASECEDI fa dos anys, juntament amb Rebeca de las Heras.

El curs està finançat per la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, de la Secretaria d’Estat de Sanitat.

El títol d’aquesta nova formació es ‘La deconstrucció de la masculinitat en població amb addiccions’. Podeu consultar el díptic aqui.