Després de la gran acollida del programa “Parets amb Ànima” −que vam dur a terme l’any passat des d’ATRA− avui comença el seu spin-off:  “Persianes amb Ànima”.

“Persianes amb ànima” és un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social. Les participants realitzaran una formació d’arts plàstiques i tècniques de pintura mural de persianes, que els permetrà obrir portes al món laboral i enderrocar estereotips.

El projecte, que es durà a terme fins a principis d’estiu, es desenvoluparà en 3 grans blocs. Una primera fase de formació teòrica i pràctica, on de la mà de les artistes Debora Espinosa, Lara Gombau i Magia Trece realitzarem uns tallers per aprendre les diferents tècniques i eines que s’utilitzen en la restauració i pintura de persianes. Una segona fase de creació de xarxa i de comunitat, on cercarem les persianes del barri de Gràcia que intervindrem, i descobrirem la vida i les històries que hi ha quan aquestes persianes s’obren. Per últim, la formació finalitzarà amb el procés de disseny i pintura de les persianes seleccionades.

L’art és una eina poderosa. De creació participativa, d’inclusió i transformació social, de desenvolupament comunitari; però també d’introspecció, de reflexió, d’espai propi en el que trobar-nos i comprendre’ns. L’art remou consciències, les pròpies i les d’altres. Per això, obrim persianes a la inclusió social i tanquem portes a l’estigma!

“Persianes amb ànima” és un programa realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa.