El dia a dia i la realitat de tothom han canviat de forma sobtada. També nosaltres hem hagut d’adaptar i reformular la manera habitual d’acompanyar-vos. Però, ara més que mai volem que ens sapigueu i ens sentiu a prop.

Els nostres serveis de suport i acompanyament a les persones, de proximitat, continuen atenent les necessitats, dubtes i angoixes que poden aparèixer en aquests dies de canvi radical a les nostres vides. Per això, els programes Actua, Actua Jove, Actua Dona, Let’s Chat! i PSVA-SAVA segueixen oferint l’atenció habitual, però de forma telemàtica, amb la finalitat de minimitzar riscos i, alhora, de seguir garantint el benestar de les persones que atenem.

No saps com encarar aquest temps de confinament? Tens dificultats per mantenir hàbits saludables o l’abstinència? Convius amb una persona amb conducta addictiva o trastorn mental i no saps com gestionar aquests dies d’aïllament? Des del programa PSVA-SAVA et poden orientar. Aquesta és una realitat complexa i inesperada, i és normal tenir dubtes i no saber com afrontar-la.

Tens entre 12 i 25 anys i durant aquest confinament et costa posar límit a les hores que passes jugant a videojocs o navegant per internet? Escriu via WhatsApp o fes una videoconferència amb l’equip de Let’s Chat!. T’oferiran estratègies per a un l’ús responsable de les pantalles.

Ets dona amb problemàtica derivada del trastorn mental, i sents que casa teva ha deixat de ser un espai segur per a tu o per als teus fills i filles? Posa’t en contacte amb el programa Actua Dona. Aquests moments són especialment difícils per a les dones que pateixen violències masclistes, molt vulnerables en el marc de l’aplicació de les mesures extraordinàries de confinament. Per això, durant aquestes setmanes tan excepcionals, hem reforçat l’acompanyament des del programa.

Seguim al teu costat, i aquests dies ens trobaràs aquí:

Sobre els programes:

El Programa de Suport a la Vida Autònoma (PSVA-SAVA) és un programa de reinserció, dirigit a persones amb conducta addictiva, que tenen dificultats en la seva inclusió social. Es tracta d’un programa personalitzat, que ofereix també suport a les famílies i a l’entorn d’aquestes persones.

Let’s Chat! és un programa de prevenció que ofereix serveis d’atenció, orientació i assessorament sobre el consum de drogues, l’ús de pantalles i altres comportaments de risc. Està dirigit a joves i adolescents del territori de Barcelona, amb edats compreses entre els 12 i els 25 anys, i també a les seves famílies.

L’Actua és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona. Ofereix suport a la vida autònoma a persones amb problemàtica derivada del trastorn mental, i que presenten dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com a l’entorn comunitari. L’Actua Jove vetlla per l’empoderament i la plena integració social del col·lectiu de joves i adolescents que conviuen amb una problemàtica associada al trastorn mental. L’Actua Dona ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que pateixen o poden haver patit violències masclistes, potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social.