El proper 18 d’octubre el programa d’ATRA “Let’s Chat” estrena “Acció Jove“. Aquesta activitat pretén fomentar la participació i la implicació de joves d’entre 18 i 30 anys en el disseny i la realització de les activitats preventives del programa.

“Acció jove” ofereix formació especialitzada en matèria de drogues i eines digitals, i facilita recursos i coneixements per a què els i les joves actuïn com a agents preventius entre el grup d’iguals. L’equip de professionals de “Let’s Chat” serà l’encarregat de conduir la formació, que es dividirà en dos blocs: un teòric i un pràctic.

A la formació teòrica les sessions inclouen dinàmiques i jocs grupals i treballen la perspectiva de gènere de manera transversal. Aquests seran els continguts que es tractaran:

  • Sessió 1 – La persona voluntària en l’Acció Jove.
  • Sessió 2 – Drogues: plaers, riscos i mites en el consum.
  • Sessió 3 – Pantalles: avantatges i riscos a la xarxa.
  • Sessió 4 – Dinàmiques i conducció de grups: habilitats i eines de comunicació.

Pel que fa a la fase pràctica, es realitzaran accions preventives als diversos espais i centres on el programa Let’s Chat  duu a terme la seva activitat. Algunes d’aquestes accions seran: Càpsules per a adolescents en centres educatius, grups focals a diferents recursos i serveis de Barcelona, o accions a peu de carrer a places i parcs de la via pública.

Calendari:

Formació teòrica:
Dies: 18 al 21 d’octubre de 2021.
Hora: 17.00 h a 19.00 h.
Lloc: c/ Gran de Gràcia 239, 1r-1a, 08012, Barcelona

Formació pràctica:
Dies: Dos dies a la setmana d’octubre a desembre.
Hora: 18.00 h a 20.00 h.
Lloc: Diferents barris de la ciutat de Barcelona.

Més informació i inscripcions:

  • Mòbil i WhatsApp: 673 974 725
  • Correu electrònic: letschatjoves@grupatra.org
  • Díptic de l’Acció Jove