El 31 de març passat va acabar el primer mòdul del programa ‘Parets amb ànima’, en què una desena de persones amb diagnòstic de trastorn mental han après les tècniques de l’art urbà. Una activitat que, durant unes setmanes, els ha permès trobar una via per canalitzar i expressar les seves emocions i estats d’ànim.

 Els dijous de febrer i març han estat dedicats a pintar. A crear amb un esprai a la mà (cedit per Montana Colors), tot seguint les lliçons de Lily Brik. Abans d’enfrontar-se a la paret definitiva, oferta per B-Murals, els participants han estat treballant la tècnica i la creativitat amb la muralista lleidatana.

 Les últimes setmanes els usuaris han pogut posar en pràctica les habilitats d’art urbà apreses (les primeres classes van ser més teòriques). Així, per exemple, per commemorar el Dia Internacional de les Dones van plasmar dibuixos relacionats amb el feminisme damunt d’un mur de caixes. Finalment a l’última sessió, a la nau Bòstik, ja van deixar anar la seva imaginació sobre els murs del recinte.

Els participants s’han mostrat molt satisfets de ‘Parets amb ànima’. El programa els ha ofert llibertat creativa i seguretat expressiva, lliure de prejudicis i altres entrebancs. Dijous 15 d’abril el mateix grup encetarà el segon mòdul, en aquest cas amb Núria Toll com a professora.