Addiccions PDF Imprimeix

Oferim serveis que cobreixen un circuït integral de tractament per a persones amb conducta addictiva i/o drogodependències de llarga evolució, basat en un model d’atenció sanitari, psicològic, social i relacional.

Tenim tres Comunitats Terapèutiques, dos Pisos de Reinserció, un servei Integral per a les Conductes Addictives, un Centre de Dia i portem la gestió d’un CAS (Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències)
 

banner_addiccions

 
La Comunitat  Terapèutica és un servei especialitzat de salut i tractament, de caràcter residencial, complementari a la clínica tradicional, que intervé  en el procés terapèutic de rehabilitació de drogodependents, quan es precisa una intervenció àmplia, intensiva, dilatada i integral sobre la conducta addcitiva.
 
El tractament a les nostres Comunitats Terapèutiques  té un programa d’alta intensitat que es treballa de forma individualitzada i específica amb el pla de tractament de cada persona usuària i té una durada aproximada de sis mesos.
 
Actualment, hem constatat un augment important de persones amb diagnòstic psiquiàtric associat a la conducta addictiva, això és un nou repte per adaptar el tractament als nous perfils de persones consumidores.
 
L’equip de professionals està qualificat en diferents àmbits socio-educatius: educadors i educadores socials, psicòlegs i psicòlogues, metges i metgesses psiquiatres, treballadors i treballadores socials, infermers i infermeres, monitors i monitores, etc.
 
Les Comunitats Terapèutiques LA COMA, CAN PRAT I CAN SERRA pertanyen a la Xarxa d’Atenció al Drogodependent de la Generalitat de Catalunya (XAD).

Comunitat Terapèutica La Coma (Monistrol de Montserrat) 

biblioteca La Coma lacoma_habitacio la coma - gimnàs
 
Comunitat Terapèutica Can Serra (Cabanelles) 
canserra_gym can serra - casa

 Comunitat Terapèutica Can Prat (Porqueres) 

canprat_exterior  canprat_menjador  canprat_reunions

Pisos de Reinserció

El Pis de Reinserció és un servei de continuïtat del procés de tractament per a persones que ja han realitzat un tractament previ per sortir de l’addicció i que segueixen necessitant tractament en un recurs urbà de reinserció per complementar el seu procés d’inclusió social.

El Pis de Reinserció Ègara i Girona pertanyen a la Xarxa d’Atenció al Drogodependent de la Generalitat de Catalunya (XAD).

P.R. Egara - equip Pis Girona

 

Servei Integral per a les Conductes Addictives SPAI (El Prat de Llobregat) 

El SPAI és un recurs municipal, educatiu i terapèutic, d’estada diürna i continuada, que engloba diferents programes d’atenció i tractament per a persones afectades pel consum de drogues i altres addiccions.

Els programes que es realitzen al Centre de Dia SPAI són una peça clau en el tractament de les drogodependències i altres addiccions. S’ofereix tot tipus d’informació, assessorament, tractament i seguiment continuat a les persones que presenten problemàtica de conducta addictiva i les seves famílies.
 
spai1 spai2
 

CAS del Prat de Llobregat 
 
És un centre de tractament ambulatori que ofereix assistència integrada a pacients drogodependents en l’àmbit territorial del Prat de Llobregat, en relació al tractament i prevenció i en coordinació amb la xarxa pública de salut i social.