Addiccions PDF Imprimeix

Oferim serveis que cobreixen un circuït integral de tractament per a persones amb conducta addictiva i/o drogodependències de llarga evolució, basat en un model d’atenció sanitari, psicològic, social i relacional.

Tenim tres Comunitats Terapèutiques, dos Pisos de Reinserció, un servei Integral per a les Conductes Addictives, una Unitat de Crisi i portem la gestió d’un CAS (Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències)
 

banner_addiccions

 
La Comunitat  Terapèutica és un servei especialitzat de salut i tractament, de caràcter residencial, complementari a la clínica tradicional, que intervé  en el procés terapèutic de rehabilitació de drogodependents, quan es precisa una intervenció amplia, intensiva, dilatada i integral sobre la conducta addcitiva.
 
El tractament en les nostres Comunitat Terapèutiques  té un programa d’alta intensitat que es treballa de forma individualitzada i específica amb el pla de tractament de cada usuari i té una duració aproximada de sis mesos.
 
Actualment hem constatat un augment important de persones amb diagnòstic psiquiàtric associat a la conducta addictiva, això és un nou repte per adaptar el tractament als nous perfils de consumidors.
 
L’equip de professionals esta qualificat en diferents àmbits socio-educatius: educadors socials, psicòlegs, metges-psiquiatra, treballadors socials, infermeres, art-terapeutes, ioga-terapeutes,   monitors i fisioterapeuta.
 
Les Comunitats Terapèutiques LA COMA, CAN PRAT I CAN SERRA pertanyen a la Xarxa d’Atenció al Drogodependent de la Generalitat de Catalunya (XAD).

Comunitat Terapèutica La Coma (Monistrol de Montserrat) 

biblioteca La Coma lacoma_habitacio la coma - gimnàs
 
Comunitat Terapèutica Can Serra (Cabanelles) 
canserra_gym can serra - casa

 Comunitat Terapèutica Can Prat (Porqueres) 

canprat_exterior  canprat_menjador  canprat_reunions

Pisos de Reinserció

El Pis de Reinserció és un servei de continuïtat del procés de tractament per a persones que ja han realitzat un tractament previ per sortir de l’addicció i que segueixen necessitant tractament en un recurs urbà de reinserció per complementar el seu procés d’inclusió social.

El Pis de Reinserció Ègara i Girona pertanyen a la Xarxa d’Atenció al Drogodependent de la Generalitat de Catalunya (XAD).

P.R. Egara - equip Pis Girona

 Servei Integral per a les Conductes Addictives SPAI (El Prat de Llobregat) 

El SPAI és un recurs municipal, educatiu i terapèutic, d’estada diürna i continuada, que engloba diferents programes d’atenció i tractament per a persones afectades pel consum de drogues i altres addiccions.

Els programes que es realitzen al Centre de Dia SPAI són una peça clau en el tractament de les drogodependències i altres addiccions. S’ofereix tot tipus d’informació, assessorament, tractament i seguiment continuat a les persones que presenten problemàtica de conducta addictiva i les seves famílies.
spai1 spai2
 
Unitat de Crisi ALBA-ATRA (Terrassa) 
 
És un recurs residencial de curta estada per a persones drogodependents que necessiten ingrés i atenció immediata, degut a una situació de crisi associada al consum.
 
Les persones que ingressen a la Unitat de Crisi requereixen una contenció i estabilització de la seva problemàtica addictiva, que no es possible abordar-la des d’un altre context, degut a la urgència de tractament.
 
Aquest servei forma part del CatSalut.
ute alba atra ute alba atra
 
CAS del Prat de Llobregat 
 
És un centre de tractament ambulatori que ofereix assistència integrada a pacients drogodependents en l’àmbit territorial del Prat de Llobregat, en relació al tractament i prevenció  i, en coordinació amb la xarxa pública de salut i social.