Publicacions
Comunicat de Grup ATRA sobre la sentència en la causa 20907/2017 del Tribunal Suprem PDF Imprimeix

Amb motiu de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, les entitats de Grup ATRA volem manifestar el nostre profund desacord i la nostra adhesió als diversos comunicats i manifestacions de rebuig d’aquesta sentència:

  • Rebutgem que representants de la societat civil i polítics hagin estat condemnats entre 9 i 13 anys de presó per defensar, de manera democràtica i pacífica, el dret a votar i a expressar la voluntat de la ciutadania catalana.
  • Lamentem la judicialització de la política i creiem que les penes de presó dictaminades son desproporcionades i injustes.
  • Considerem que la sentència del Suprem s’allunya clarament del que reclama la majoria de la societat catalana. Ni la via judicial ni la policial ni la repressiva poden resoldre un conflicte polític, tot el contrari, i contribueixen a la fractura social.
  • La normalitat del país no s’assolirà mentre hi hagin representants polítics, escollits democràticament, empresonats o exiliats.
  • Rebutgem l’abús de la força i l’ús de la violència, i demanem serenor i respecte, pilars del civisme que caracteritza la societat catalana.
  • Ens adherim a les mobilitzacions i manifestacions ciutadanes, cíviques i pacífiques, per l’alliberament dels líders polítics i socials catalans, i ens adherim també al consens per treballar en el seu alliberament com a via democràtica per recuperar el diàleg i la convivència, i avançar en el progrés econòmic i social del país des del respecte i l’autogovern de Catalunya.
  • Des de Grup ATRA, independentment de pensaments o ideologies, continuarem treballant pels valors de la cohesió, dels drets, de les llibertats, i per la salut i pel benestar de les persones i de la democràcia. 

 

 Barcelona, 14 d’octubre de 2019  
 
Estudi de seguiment a pacients drogodependents de la Comunitat Terapèutica La Coma d’alta intensitat en un període de 5 anys. PDF Imprimeix

Així ho mostra l’estudi que es va presentar al XV European Congress of Therapeutic Comunities: Promoting  and integrated model, celebrat a Màlaga, 11-14 de març 2015.

L’estudi  l’ha dut a terme la investigadora  Laura Sumalla de la Universitat de Barcelona, que ha fet un seguiment de 39 pacients, que varen estar ingressats a la Comunitat Terapèutica La Coma, durant els cinc anys posteriors al seu tractament en aquets centre.

La investigació mostra que els que van acabar el tractament varen tenir una taxa molt menor de reincidència dels que no van acabar.  Així, el 50% de 22 pacients que van ser donats d’alta varen reincidir després de cinc anys, mentre que la taxa de reincidència va arribar al 88% de 17 pacients que no van acabar el tractament.

L’estudi també recalca que els principals factors associats al manteniment de l’abstinència post-tractament  tenen a veure amb la millora en els nivells de frustració,  tolerància, autoestima, habilitats de resolució de conflictes i en el sentit de la responsabilitat; a banda de la importància de la continuació del tractament en Pisos de Reinserció després haver passat per una Comunitat Terapèutica.

 
Dia Internacional del Voluntariat PDF Imprimeix

5 decembreEl 5 de desembre és el dia que es reconeix i visibilitza l'acció voluntària que duen a terme moltes persones i entitats d'arreu del món.

Aquest dia ens recorda que hi ha persones que donen sense esperar rebre res a canvi; persones solidaries i compromeses amb el seu entorn; persones que gaudeixen oferint el seu temps a la comunitat.

Grup ATRA compta amb la col·laboració de persones que, de forma totalment altruista i voluntària, es comprometen a dedicar part del seu temps a donar atenció i acompanyament a les persones que atenem.

Els voluntaris actuen coordinadament en el marc de l’entitat i amb els professionals que la conformen. Són molts els valors que aporten aquestes persones, sensibles a les mancances i necessitats de la societat. Les seves actituds són enormement beneficioses i complementaries al treball professional.

Volem aprofitar aquesta diada per agrair profundament a tots els/les voluntaris/es que han estat o estan col·laborant amb nosaltres. Tanmateix, aquesta jornada també és un bon moment per animar a que cada dia siguin més les persones que formin part del voluntariat.

 
12 històries es donen a conèixer al projecte Retrats Sense Sostre PDF Imprimeix

retrats sense sostreCom a protagonistes d'aquests Retrats, tenim a persones en situació de sense llar o que s'hi han trobat en el passat i han rebut el suport d'algunes de les entitats que formen part de la "Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar" de la que ATRA és membre.

Llegiu-ne més...
 
Habitatges d’Inclusió Social per als Nous Exclosos PDF Imprimeix

habitatges-inclusio-socialEl naixement dels Habitatges d’Inclusió Social, com a recurs educatiu dirigit a les persones en situació de pobresa, es va iniciar en un moment de bonança econòmica. La pobresa era entesa com un estat d’una petita part de la població, que necessitava un suport per poder sortir d’aquesta situació.

Actualment ens trobem en un paradigma diferent, ja que ha aparegut una nova pobresa. L’atroç atur, sumat a una política hipotecària ferotge ha deixat a multitud de famílies sense feina, sense casa i amb deutes a l’esquena. Són persones que han viscut dins la societat del benestar tota la seva vida i, de cop i volta, es veuen abocades a una situació de caiguda, amb poc suport i amb un horitzó confús.

Els habitatges d’inclusió amplien l’abast del seu encàrrec i àmbit d’actuació. Cal acollir a aquestes persones perquè tinguin un espai físic on recollir, treballar i redirigir la seva nova realitat, ja que han passat de viure dins la societat del benestar a ser persones en situació de “nova” pobresa.

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2