Sant Jordi al nostre vaixell PDF Imprimeix

recull sant jordi 2020 002Si l’any passat ens haguessin explicat que enguany passaríem el Sant Jordi en confinament, hauríem pensat que era un relat de ciència ficció. Tot i que sabem que la festa grossa ha quedat posposada −com tants altres aspectes de les nostres vides des de que es va decretar el confinament− els diferents serveis i programes de Grup ATRA vam voler fer el nostre petit homenatge a aquesta diada tan especial.

Aquest ha estat un Sant Jordi introspectiu i recollit. Molts serveis han dissenyat peces plàstiques i artístiques i han elaborat poesies i textos, com la Comunitat Terapèutica La Coma o la Llar Residència Gràcia. Hi ha recursos que han dut a terme jocs florals en modalitat presencial, com la Llar Residència Pàdua, o en modalitat virtual, com el Programa Actua, el Programa Enxarxa’t i el Club Social Garraf, que van organitzar el concurs “Sant Jordi a casa nostra”. Alguns han endolcit els berenars, com a la Llar Residència Providència. I d’altres, fins i tot, s’han animat a fer vídeos, com l’equip de professionals de l’SPAI (Servei integral per a les conductes addictives) que ha realitzat una joia de llegenda alternativa de Sant Jordi que podeu descobrir clicant aquí.

No hi ha millor fragata que un llibre, per dur-nos a terres llunyanes”, apuntava Emily Dickinson. La realitat actual ens fa pensar a voltes que som en una novel·la distòpica, però tenim la sort de comptar amb el millor equip imaginable a bord del nostre vaixell.

D’una banda, unes persones usuàries que ens han demostrat ser meravelloses companyes de viatge. Persones que ens ensenyen i recorden cada dia el valor de la diversitat i la diferència, però també de la inclusió. Persones que, sovint des de situacions de vulnerabilitat, personifiquen el significat de coratge. Persones generoses que ens permeten conèixer-les, acompanyar-les i estimar-les. Persones que en aquests temps difícils ens ho posen fàcil.

D’altra banda, un equip de professionals que s’està deixant la pell, des de casa i des dels recursos, en aquests dies incerts i inesperats. Professionals amb un compromís, un entusiasme i una implicació que han incrementat en aquest període complexament polièdric. Professionals que posen les persones que acompanyem al centre de qualsevol iniciativa que fan o decisió que prenen.  Professionals que fan possible que, tot i les actuals circumstàncies, seguim amb la il·lusió de sempre per celebrar la vida, el Sant Jordi i el que calgui.

Gràcies per tant, companyes i companys!

sant jordi 2020