Segons dades recollides per la Coordinadora de CCTT, PPRR i CCDD per a Drogodependents de Catalunya, el sector del tractament residencial de les addiccions tanca el primer mes de confinament amb uns resultats molt satisfactoris PDF Imprimeix

Xifres Clau

xifres clau

 

Què ho ha fet possible?

  • Professionalitat i organització: El sector és petit però està molt professionalitzat i organitzat, acostumat a l’adaptació als canvis.
  • Establiment de protocols: Des de l'inici de la pandèmia, es van marcar uns protocols molt estrictes de neteja i protecció, tant dels equips de professionals com de les persones ingressades als centres. Els protocols es van compartir i retro-alimentar entre totes les entitats del sector.
  • Xarxa de recursos i bones pràctiques: El sector es va organitzar ràpidament compartint recursos i bones pràctiques. Per exemple, des del primer dia es van tancar portes i es va permetre a les persones amb famílies que podien contenir la situació que anessin a fer el confinament a casa amb un seguiment molt intensiu per part de l’equip del seu estat i del procés terapèutic. Això ha suposat tenir els centres menys massificats i poder respectar la distància social tan necessària en aquests moments.
  • Solidaritat: S’ha comptat amb la solidaritat de l’entorn comunitari (ajuntaments, associacions, voluntariat) on cada centre està perfectament integrat degut a la tasca feta de treball comunitari durant els més de 25 anys de funcionament.

A dia d’avui, i després d’un mes on s’han viscut situacions molt complicades però també molt enriquidores, tenim la mirada posada en el futur immediat: el moment del desconfinament i de tornar a obrir portes.

Per poder seguir afrontant amb èxit aquest nou repte resulta del tot necessari poder tenir accés als tests de detecció del covid-19 i als materials de protecció, per tal de tenir la major certesa possible que els centres continuïn essent espais segurs. Per això, demanem a les institucions competents que ens tinguin en compte i ens prioritzin a l’hora de la seva distribució.

 

Per a més informació:

Federació Catalana de Drogodependències
www.fcd.cat
93 289 05 30
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció
i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya
www.coordinadrog.org
93 237 68 24
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la