El grup de teatre del Club Social Garraf estrena “Nocturn per acordió” PDF Imprimeix

cartell nocturn acordió csgEl proper diumenge 28 de gener a les 18h, al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, tindrà lloc l’obra de teatre “Nocturn per acordió”, basada en els poemes de Joan Salvat-Papasseit. La funció té el preu simbòlic d’1€ i està oberta a tothom.

Es tracta d’una obra molt especial. Vuit actrius i actors del Club Social del Garraf, gestionat per Atra Associació, pujaran per primer cop a l’escenari del Teatre Principal per interpretar un tast de l’obra de Papasseit.
 
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i de Serra Experiència Immobiliària, el Club Social del Garraf cristal·litza un projecte social que, de la mà del director teatral Quico Romeu (voluntari de l’Associació), vol acostar el teatre i el món de la interpretació a les persones amb algun diagnòstic de salut mental.

Fa més de 30 anys que Grup ATRA ofereix atenció i tractament a persones amb problemes de salut mental i addiccions, i el Club Social del Garraf duu més de 8 anys a Vilanova treballant per a la inserció a la comunitat a través del lleure de les persones amb alguna experiència de salut mental.

El projecte teatral “Nocturn per acordió” combina sobre l’escenari la màgia del teatre amb les capacitats de les persones, la generositat dels col·laboradors amb la passió dels voluntaris i professionals, la recuperació d’un català que s’està perdent amb la implicació dels actors amb la seva llengua.

Papasseit, el gran poeta del poble, nascut un 16 de maig de 1894, ens acosta a sentir el català de principis del segle passat. Va viure immers en la pobresa i passant per tota mena de calvaris, però per a ell tot era bellesa, esplendor, delicadesa i plaer. La seva tendra visió de la vida ens recorda que “Res no és mesquí” i tot és primavera, moment en què tot neix de nou.

En el poema del mateix títol de l’obra, l’autor ens apropa al “...vosaltres no sabeu què és guardar fusta al moll”, un fragment que narra la duresa de la nit al moll, plovent i descarregant taulons, tal com l’angoixa de sentir-se perdut enmig d’una societat que no accepta la diferència.

El seu inconformisme i ideal revolucionari és el mateix que el dels intèrprets del Club Social, que no en tenen prou amb el que el sistema els ofereix i volen anar més enllà, ser protagonistes i alçar la seva veu, la que sentireu el proper diumenge 28 de gener a les 18h al Teatre Principal.

Us hi esperem!