Reprenem temporada a l’Horta amb Gràcia PDF Imprimeix

horta amb gracia juliolTornem a l’hort i torna la formació en horticultura ecològica del projecte Horta amb Gràcia! Una formació organitzada i gestionada pel Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, que desitja crear sostenibilitat ambiental, solidaritat veïnal i enfortiment del teixit associatiu.

 

Horta amb Gràcia és un hort urbà comunitari que ha recuperat un espai buit i en desús, transformant-lo en una zona verda en la que el conreu d’hortalisses, herbes aromàtiques i medicinals, ha esdevingut el protagonista. És un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals, tot desenvolupant una formació destinada al col·lectiu de persones amb trastorn mental.

D’aquesta manera, es facilita que aquestes persones iniciïn un procés de rehabilitació que n’afavoreixi la inserció sociolaboral posterior i es promouen les relacions amb les persones del barri. Aquest projecte cerca, alhora, impulsar una iniciativa veïnal, social i comunitària: un espai obert al barri, de participació, de trobada i de suport mutu, on poder compartir activitats d’interès, relacionades amb l’agricultura ecològica, l’alimentació sana, la sostenibilitat i el reciclatge.

Horta amb Gracia s’emmarca dins el programa municipal Pla de Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social (Pla BUITS) de l’Ajuntament de Barcelona, que té l'objectiu de dinamitzar terrenys en desús de la ciutat, a través d’activitats d’interès públic de caràcter provisional, impulsades per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, afavorint la implicació de la societat civil en la regeneració i dinamització del teixit urbà.

Dades sobre la formació:

  • 200h (60h teòriques + 140h pràctiques)
  • Lloc: Passeig de la Vall d’Hebron 249, 08035 - Barcelona / C. Tordera 34, 08012 - Barcelona
  • Horari: dilluns, dimecres i divendres, de 10 h a 13 h.
  • Durada: Octubre 2017 - Febrer 2018
  • S’atorgarà un certificat d’aprofitament.

Informació i inscripcions:

Telèfon: 93 461 57 61
Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la