L’Equip de Proximitat, un nou dispositiu al Prat per a l’atenció a les persones més vulnerables PDF Imprimeix

foto equip proximitatAl maig d’aquest any es va posar en marxa l’Equip de Proximitat, una ampliació del projecte de l’SPAI realitzada en col·laboració amb la secció de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament del Prat. Aquest equip ofereix atenció a persones en situació de sense llar i/o infrahabitatge, insalubritats i altres necessitats associades.

Els programes i serveis de l’SPAI s’han anat ampliant i han evolucionat al llarg dels anys per tal de donar resposta a les necessitats de les persones amb problemes associats a les addiccions, la salut mental, el sensellarisme i altres casuístiques detectades al municipi, mantenint sempre els objectius d’atenció personalitzada i de reinserció.

 

El nou servei de Proximitat de l’SPAI ofereix atenció especialitzada en el medi obert, més enllà dels despatxos, i on les persones puguin ser ateses tant a la via pública com al domicili, amb l’objectiu d’arribar a aquells casos d’especial complexitat i amb alta vulnerabilitat social, que requereixen d’una atenció continuada i de proximitat.

Aquest nou servei està dirigit per un equip de professionals interdisciplinari i especialitzat, que realitza una primera valoració allà on es troba la persona, mitjançant l'establiment del vincle educatiu i el tractament assertiu comunitari. Treballant molt coordinadament amb els serveis socials, s’elabora un pla de treball amb la persona, d'acord a les seves necessitats, capacitats i preferències per tal de procurar la seva reinserció, tractament i allotjament.