Aixequem les mans per la #prevencióVIH PDF Imprimeix

dia mundial sida 2016 petitDes de fa vint-i-nou anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

 

Cada any, l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. En l’elaboració d’aquest comunicat hi col•laboren més de 140 entitats, ATRA i ATART entre elles, que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

La campanya d’aquest any, sota el lema “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”, vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

A més, des de Grup ATRA ens hem sumat a la iniciativa “Surt de Dubtes. Prova ràpida de detecció del VIH”, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Institut Català de la Salut, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Xarxa de Biblioteques Municipals i l’Oficina Jove del Garraf. Avui dia 1 de desembre, es podrà realitzar, de manera gratuïta i confidencial, la prova ràpida de detecció del VIH a dos punts de Vilanova: l’ASSIR del CAP Jaume I de 8h a 20h i l’EPSEVG (UPC) de 12h a 16h. També trobareu un Punt de Salut amb material informatiu i de prevenció, situat a la Rambla Principal, de 12 a 15h i de 16.30 a 19h. I, del 28 de novembre fins al 3 de desembre, les biblioteques Armand Cardona, Joan Oliva i el Bibliomercat del Mercat de Mar oferiran una mostra de fons documental i faran la reedició de la guia de recursos sobre la SIDA.

Enllaços d’interès:

Comunicat Conjunt Dia Mundial de la SIDA 2016:
http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/home_canal_salut/ciutadania/eines_i_recursos/campanyes/sida/setmana_prova_vih_sida/cartell_manifest_sida_2016.pdf

Cartell “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”:
http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/home_canal_salut/ciutadania/eines_i_recursos/campanyes/sida/setmana_prova_vih_sida/cartell_sida_a_zero_2016.pdf

Generalitat de Catalunya - Dia Mundial de la SIDA:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/Dia_mundial_sida

Ajuntament de Vilanova – Dia Mundial de la SIDA – “Surt de dubtes”:
http://www.vilanova.cat/jsp/agenda/detall.jsp?id=21711#.WD_8RFxZiJM

 Organizació Mundial de la Salut – Día Mundial del SIDA:
http://www.who.int/campaigns/aids-day/2013/event/es/