Notícies
Reprenem, poc a poc, l’extraordinària normalitat PDF Imprimeix

rodion-kutsaev-IJ25m7fXqtk-unsplashA Grup ATRA acompanyem persones vulnerables o en risc d’exclusió social, i durant aquests mesos de confinament no hem deixat de fer-ho en cap moment. En molts casos, però, hem hagut d’aprendre a fer-ho d’una altra manera, degut a l’escenari excepcional amb el que ens hem trobat.

Vam establir protocols i mesures concretes per a cada un dels nostres serveis i programes, amb la finalitat de minimitzar riscos i, alhora, de seguir garantint el benestar de les persones que atenem. Ha estat un camí complex, però també ple d’aprenentatges. I ara tornem, poc a poc i amb moltes ganes, a la nostra activitat habitual.

Llegiu-ne més...
 
La Coordinadora de CCTT, PPRR i CCDD fa balanç de les bones pràctiques realitzades en la gestió de la crisi de la Covid-19 PDF Imprimeix

logo coordinadoraCom a Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a persones amb drogodependència, plataforma que agrupa els centres residencials de tractament professionals de Catalunya, volem posar en valor l'estat actual en que es troben els centres, així com ressaltar les bones pràctiques que han facilitat poder seguir donant una atenció de qualitat durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Els centres de tractament per a persones drogodependents, més concretament els serveis residencials, considerats serveis essencials per a l’atenció integral de la persona amb addicció, hem transformat el nostre estil de treball per tal d'adaptar-nos a la situació que ens està tocant viure.

Llegiu-ne més...
 
El treball comunitari dels agents socials de VNG s’intensifica durant l’alarma sanitària PDF Imprimeix

vng economatLa Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú, de la qual Grup ATRA forma part, constata l’augment de situacions de vulnerabilitat d’alguns col·lectius de la població.

La situació d’alarma sanitària i confinament per la crisi de la Covid-19 ha provocat un fort impacte social. Apareixen noves bosses de pobresa a causa de l’aturada econòmica, s’intensifiquen les situacions de risc i vulnerabilitat social, i diversos col·lectius, com les persones grans soles, les persones dependents o les que tenen mobilitat reduïda, problemes de salut mental o dones víctimes de maltractament, veuen encara més limitada la seva autonomia. Les 12 entitats que integren la Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú, al costat de l’Ajuntament de la ciutat, treballen intensament per fer front i contenir aquesta situació, amb la dificultat afegida del confinament i la necessitat d’intensificar les mesures de protecció sanitària que exigeix la pandèmia.

Llegiu-ne més...
 
La metamorfosi dels Clubs Socials PDF Imprimeix

 DSC7940Fa justament dos mesos, el dia 13 de març de 2020, el Club Social Garraf i el Club Social Salut Mental Gràcia van haver de tancar les seves portes, en resposta a la Resolució SLT/737/2020 de la Generalitat de Catalunya, per la qual es van adoptar mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2 (coronavirus). Des d’aleshores no han pogut dur a terme les seves activitats presencials habituals, però la seva tasca no només no s’ha aturat, sinó que s’ha ampliat, adaptat i reinventat, responent a la nova realitat i també a les noves necessitats sorgides arran d’aquesta situació.

Llegiu-ne més...
 
Cartes de reconeixement, una finestra per comunicar força i agraïment PDF Imprimeix

el meu reconeixement 2Estem vivint una situació sense precedents, un escenari molt complex a nivell mundial. Però aquesta realitat extraordinària ens està servint també per prendre consciència del nostre potencial solidari i humà, i de la nostra capacitat de dur a terme petits gestos significatius, que marquin la diferència.

Amb aquesta voluntat, diversos serveis i programes de Grup ATRA s’han sumat a la iniciativa d’enviar cartes d’agraïment i recolzament a les persones que han seguit al peu del canó mentre el món estava confinat i també a les persones més vulnerables davant aquesta crisi. En un moment on sembla que qualsevol contacte amb el món exterior ha de ser digital, tornem als orígens, a allò analògic, a la carta escrita a mà, amb paper i bolígraf.

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 16