Notícies
El projecte “L’hort al terrat” rep el premi European Public Sector Awards PDF Imprimeix

hort fontana 1El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d'administracions locals i supralocals. Els premis es van lliurar la passada setmana a la localitat neerlandesa de Maastricht.

El projecte “L’hort al terrat” es duu a terme als terrats de cinc edificis públics de l’Ajuntament de Barcelona. En tots els horts, la metodologia de treball és la mateixa: els tècnics de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) col·laboren amb entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional als diversos territoris, que n’assumeixen la gestió.

Grup ATRA, juntament amb els companys i companyes d’ACIDH, som els encarregats de gestionar un d'aquests horts urbans inclusius, el que està ubicat a l’Espai Jove la Fontana, on persones usuàries d’ambdues entitats tenen cura de les verdures plantades en aquest espai sòcio-inclusiu, que els permet treballar la seva autonomia.

Llegiu-ne més...
 
Salut Mental Gràcia presenta l’espectacle “La Nit de Sant Joan” PDF Imprimeix
cartell la nit de sant joanTot just ha començat la tardor i ja tenim nostàlgia de l’estiu. Per això, Salut Mental Gràcia estrena l’espectacle de teatre inclusiu “La Nit de Sant Joan”, de Dagoll Dagom i Jaume Sisa. L’obra se celebrarà el dilluns 25 de novembre de 2019, a les 18.30 h, al Teatre El Cercle de Gràcia (Carrer Santa Magdalena 12, de Barcelona). 
 
En aquesta representació hi participen persones usuàries de diversos serveis de Salut Mental Gràcia, que durant mesos han treballat amb molta dedicació i orgull en aquesta peça. La producció d’aquesta obra ha constituït una oportunitat única per fer visible la diversitat des de la inclusió, per treballar per una societat lliure d’estigmes i per teixir xarxa comunitària
 
Llegiu-ne més...
 
ATRA organitza el monogràfic “Perspectiva de gènere i drogues” PDF Imprimeix

imatge monografic perspectiva genereEl programa de formació de voluntariat d'ATRA organitza a Barcelona el monogràfic "Perspectiva de gènere i drogues".

Aquest curs es realitzarà el dimarts 19 de novembre de 2019, de 16 h a 18 h, a la seu d’ATRA a Barcelona (C/ Gran de Gràcia 239, 1r 1a, 08012, Barcelona).

Els continguts que es tractaran al llarg del monogràfic són els següents: Introducció a la perspectiva de gènere, Els estereotips de gènere i la desigualtat, La perspectiva de gènere als serveis d’atenció i tractament de drogues, Incorporar la perspectiva de gènere en els projectes de salut i drogues, La perspectiva de gènere a les estratègies de reducció de danys i Bones pràctiques en intervenció amb perspectiva de gènere.

Llegiu-ne més...
 
Nova edició del Grup d’Entrenament en Habilitats Socials a Girona PDF Imprimeix

bright-bulb-close-upEl dijous 31 d’octubre de 2019 començarà una nova edició del Grup d’Entrenament en Habilitats Socials a Girona.

Aquest grup pretén treballar i millorar aspectes com: Els estils de comunicació, l’assertivitat i l’autoestima, les dificultats que impedeixen ser assertiu i com afrontar-ho, la respiració diafragmàtica,  les habilitats de comunicació, aprendre a expressar i a rebre queixes / crítiques, demanar canvis de conducta o gestionar les emocions.

Les sessions són setmanals, i es duran a terme tots els dijous des del 31 d’octubre fins al 19 de desembre, de 17 h a 19 h, a la seu d’ATART a Girona. El Programa  està subvencionat i, per tant, és gratuït per a la persona participant. S’emmarca dins d’un programa de reinserció més ampli, el Programa de Suport a la Vida Autònoma (PSVA).

Llegiu-ne més...
 
Participa als monogràfics "Recursos i tècniques de maneig per al voluntariat" i "Perspectiva de gènere i drogues" PDF Imprimeix

imatge monogràfic

El programa de formació de voluntariat d'ATART organitza els monogràfics "Recursos i tècniques de maneig per al voluntariat" i "Perspectiva de gènere i drogues".

El primer, "Recursos i tècniques de maneig per al voluntariat", es durà a terme el dia 24 d’octubre de 10 h a 13 h i versarà sobre les aptituds i les habilitats d’ajuda, així com l’entrenament en els límits personals. El segon,  "Perspectiva de gènere i drogues", es realitzarà el dia 11 de novembre de 16 h a 19 h i tractarà temes com els estereotips de gènere i la desigualtat, la perspectiva de gènere als serveis d’atenció i tractament de drogues o les bones pràctiques en intervenció amb perspectiva de gènere.

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 12